ისტორიული სახლები და სხვა

სახლი შური: Cantilevering Creekside Retreat


კალიფორნიის ღვინის ქვეყანაში, სახლის ნადირობის წყვილმა შეუტია მყუდრო, კედარისგან შემდგარი სალონი. 960 კვადრატული ფუტის დაშორებით, სახლი იჯდა ხეების ხეობაში, მარკო ვესტ კრეკიდან ამოღებული ქვის კადრი. ადგილმდებარეობისა და სალონის მრავალი მოკრძალებული ხიბლის გათვალისწინებით, სახლ-მონადირეებმა გადაწყვიტეს ადგილის ყიდვა, სრულად იცოდნენ მისი ძირითადი დიზაინის ნაკლი. სანამ ძალიან კომფორტული გახდებოდა, მათ ჩამოიტანეს სონომში მოქმედი არქიტექტორი ემი ალპერი, რომელიც დაეხმარა გამოსავლის შემუშავებას.

1930-იან წლებში აშენებული სალონი თავდაპირველად სამზარეულოს კვარცხლბეგად მუშაობდა ოჯახისთვის, ვინც ამ ქონებაზე ბანაკს ამჯობინებდა. შემდეგ წლებში, შემდგომმა მეპატრონეებმა შეაკეთეს სტრუქტურა საძინებლით და სააბაზანოთი, რამაც ის ყველა სეზონის უკან დახევად აქცია. მაგრამ მიუხედავად იმისა, რომ სალონი ზომაში გაიზარდა, იგი არასოდეს იზრდებოდა მის უნიკალურ ადგილს. გარდა სამზარეულოს ჩაძირვის ზემოთ მდებარე ფანჯრისა, განლაგება არ იშურებოდა მიმდებარე Creek– ის მახასიათებლებზე, რაც ამ მიწას განსაკუთრებულს ხდის.

არქიტექტორის ალპერისთვის, გამოწვევა იყო მის გარშემო გარემონტებული სალონის გახსნა, უგულებელყოფილი შეგრძნების გარეშე, ყველა იმ ადგილობრივი რეგულაციის დაცვით, რომელსაც ახალი მშენებლობა შემოიფარგლებოდა მხოლოდ ადრე შეფერხებული ტერიტორიებით. მან სახლის მეპატრონეებს წარუდგინა რა აღმოჩნდა გამარჯვებული კონცეფცია. იშვიათად გამოყენებული, ხოჭოს დაზიანებული გემბანი იყო, ალპერმა შემოგვთავაზა ორმაგი სიმაღლის მინის ჩასასვენებელი საცხოვრებელი ოთახი, რომელიც შენობიდან მოედო ჭრიჭას.

ახალი ფოლადის და მინის დამატებით, ძირითადად, ხის კარკასის ორიგინალი ხდება. ის, რაც ადრე გარეგანი ნაწილი იყო, ახლა სამზარეულო ოთახს ყოფს და გლუვი ახალი სივრცის შექმნას სახლის ისტორიის განცდით აძლევს. და მიუხედავად იმისა, რომ პროექტს მხოლოდ 300 კვადრატული ფუტი დაემატა, იატაკიდან ჭერის ფანჯრები ახერხებენ შინ და სახლს შორის გამიჯვნას დაშორება, როგორც ჩანს, შეუერთდება მყუდრო სალონში მინის მიღმა ტყის მთელ ჰექტართან.

დამატებითი ინფორმაციისთვის ეწვიეთ არქიტექტორ ემი ა. ალპერს.